En skrædder forefindes også på Bornholm

08 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man tænker ikke på sådan noget som, at et skræddererhverv er så udbredt, at det også kan findes på Bornholm.

Med al respekt for solskinsøen, så er det ikke så mange ting, som vi har i resten af landet, der også er at finde her; de har deres egne særlige ting at byde på, men man kan ikke ligefrem kalde det en mangfoldig metropol.

Det har jo sin egen charme, men man skal i hvert fald ikke flytte dertil, hvis man tror, at man kan få en masse kulturtilbud og en masse forskelligt erhverv at opleve.

Det er jo også begrænset, hvor mange mennesker man kan ramme derovre, så der er nok mange, der er lidt forsigtigt med at åbne en forretning derovre, og gennem tiden er der da også mange, som der er lukket igen.

Derfor kan det virke lidt mærkeligt, at man kan finde en skrædder på Bornholm, for den slags er jo ikke så udbredt længere.

skrædder Bornholm

Førhen var der mange skræddere på Bornholm

Men hvis man har den opfattelse, så kan det have noget at gøre med, at man ikke kender til, hvor udbredt skræddere var tidligere.

Dengang var der skræddere i selv mindre byer, hvorfor du kunne finde dem i de mindre byer på Bornholm endda.

Med tiden blev det billigere og nemmere at købe tøj, der allerede var lavet, hvorfor det blev lidt en luksusting at gå til en skrædder.

Men der er stadigvæk folk, der gør den slags, og det skal man også kunne gøre på Bornholm, hvorfor man netop også kan gå til en skrædder på den berømte klippeø.

Det er måske ikke ligefrem derfor, at man tager til øen til at begynde med, men hvis man så alligevel får brug for en skrædder, mens man er der, så er det jo rart at vide, at man kan finde sådan en derovre.

Flere Nyheder