Hvad er det der er så smart ved smartbriller?

03 september 2021 Steffen Hansen

Har du også undret dig over hvad de såkaldte smartglasses er og hvad de kan bruges til? Er det bare til sjov og ballade i forbindelse med VR eller computerspil, eller har de rent faktisk et andet og mere praktisk formål? Hvis du også har gået og undret dig, måske en dag overvejet at købe et par smartglasses, så læs med i denne artikel for at lære mere.

Hvad er smartglasses?

Smartglasses kan kort og godt kaldes “computerbriller”, men ikke fordi at du har dem på når du sidder ved computere, men derimod fordi at de smelter computeren sammen med et par briller. De mest kendte smartglasses kom på markedet i 2013 og var produceret af Google. Google glasses, eller The Glass, som de også kaldes, kombinere computeren med brillen, ved at integrere funktioner fra computeren i en brille. Læs mere om smartglasses her: https://innomize.dk/services/53-smartglasses/ 

Hvorfor bruge smartglasses?

Umiddelbart er det svært at se formålet med smartglasses, andet end at det skulle være en sjov gadget. Vi kan selvfølgelig godt se idéen i at have f.eks. vejvisning i form af Google Maps, men det er noget vi allerede har på vores telefoner nu om dage, så det er ikke fordi de har formået at skabe noget vi alle sammen stod og manglede. Det er selvfølgelig nemmer at have Google Maps i sit synsfelt uden at skulle tage telefonen frem.

De bedste smartglasses

Der findes en del forskellige producenter af Smartglasses efterhånden, men hvis vi kigger på både designdelen og selv teknologien, er Google, på trods af deres brille har 8 år på bagen, både de flotteste men også de mest velfungerende. En af grundende til at folk vælger smartglasses fra, skal nok findes i at de ikke er særlig pæne, set fra et designsynspunkt. Hvis man formåede at producere briller der lignede helt almindelige briller, ville efterspørgslen nok også stige.

Flere Nyheder