Sixpence – en klassiker til alle anledninger

02 september 2022 Anna Marie Aggerholm

editorial

Hattemoden har skiftet gennem alle tider. Lige nu er det den klassiske sixpence, der igen er populær hos mænd i alle aldre.

Den populære hat blev ikke hverken opfundet eller produceret med mode for øje. Den er faktisk et resultat af britisk lovgivning.

I slutningen af 1500-tallet vedtog man i England en lov, der skulle fremme salget af uld. Loven dikterede, at alle mænd og drenge over seks år skulle bære en kasket i uld på søndage og helligdage.

Kasketten skulle være lavet fra bunden af engelske producenter og sælges på det engelske marked.

Resten er historie. Selvom loven ophørte ret hurtigt, var sixpencen kommet for at blive. Ikke kun på det engelske marked, men i hele den vestlige verden.

Modellen fik et boost i popularitet i slutningen af 1900-tallet, hvor alt fra rappere til popstjerner begyndte at gå med sixpence. Den dag i dag er sixpencen stadig en del af moden.

Det er kun i Danmark og Norge, modellen kaldes en sixpence. Dette navns oprindelse er dog lidt usikker. Nogle mener, at det er en videreudvikling af ordet ”six pieces”, fordi hatten er syet af seks stykker stof. Andre mener, at navnet stammer fra den engelske møntfod ”sixpence” på grund af hattens lave pris.

sixpence

Passer til alle outfits

Hvad enten man er til den klassiske hverdagspåklædning eller til en mere sammensat stil, så er en sixpence egnet til det hele. Den kan styles med næsten alt, hvad man lige har lyst og pengepung til.

Der er ingen grænser for udvalget hos https://high5shop.dk/collections/sixpence både hvad angår materialevalg, farver og pris.

Sixpencen er meget mere end blot mode og design. Den hjælper også med at holde hovedet varmt, da den altid er fremstillet i bløde og naturlige materialer. Det kunne være f.eks. læder, polyester, uld, merinould og bomuld.

Endelig er det naturligvis vigtigt at finde den rigtige størrelse, når man køber en ny sixpence. Der er ikke noget værre end at komme hjem med en hat, der enten er for stor eller for lille.

Flere Nyheder