Værd at vide om diamanter

11 juni 2020 Lotte Hindsberg

Når en diamant skal vurderes sker det ud fra de 4 C’er. Carat, Colour, Clarity og Cut. På dansk størrelse, farve, klarhed og slibning. Som udgangspunkt arbejder man ud fra en skala fra gul til hvid med den hvide som det bedste. Men så enkelt er det alligevel ikke for en her gul diamant er så sjældent at den er yderst værdifuld. Diamanter kommer i alle farver. Fra sort, til blå, til rød og gul. Men de er så sjældne at der kun findes max. 5 om året. De går under den samlede betegnelse farvede diamanter. 

Hvis en diamant skal vurderes korrekt, skal den ikke sidde i en fatning. Det skyldes at man ikke kan se den nedefra. Du kan læse mere om vurdering af diamanter hos CARAT

Hvor findes diamanterne fra

Der findes flere steder rundt omkring i verden men idag stammer de fleste diamanter fra Afrika. Især det sydlige Afrika. Her graves der professionelt i store miner efter diamanter og verdens største diamant er også fundet i Sydafrika. Den var på hele 3106 carat. Diamanter over 1 carat er store og meget sjældne. Dem der bruges i f.eks. ringe er på 0,1 eller 0,2 carat.

Den enorme diamant blev fundet i 1905 og den blev senere kløvet og lavet om til 105 mindre diamanter. Den største blev på 540,2 carat. Diamanten fik navnet Afrika stjerne. Den er idag en del af de engelske kronjuveler.

Desværre er det ikke alle diamanter fra Afrika det er tilladt at sælge. Der er mange diamanter der findes i områder hvor der er borgerkrig og uroligheder. Det internationale samfund har besluttet at diamanter fra de områder er ulovlige at købe og sælge for at undgå at diamanterne bliver brugt til at finansere krigene. Diamanterne går under navnet Bloddiamanter. Hollywood har lavet en ganske udemærket film om emnet med Leonardo Di Caprio i hovedrollen.

Flere Nyheder